top of page

IDEALS -Kültürlerarası Demokratik Eğitim ve Yaşam Becerileri

1 Oca 2024

Kültürlerarası Demokratik Eğitim ve Yaşam Becerileri - IDEALS- Intercultural Democratic Educationa and Life Skills

ERASMUS+ projemiz "IDEALS - Kültürlerarası Demokratik Eğitim ve Yaşam Becerileri" Hollanda Ulusal Ajansı'ndan fon almaya hak kazandı!


İşte IDEALS projesine kısa bir bakış:

Avrupa Birliği, politika ve programlarında demokratik değerlerin, sosyal uyumun ve aktif vatandaşlığın önemini kabul etmektedir. Okullar, eğitim programlarında bu değer ve becerilerin geliştirilmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Projemiz IDEALS, okullarda demokratik değerlerin, sosyal uyumun, aktif vatandaşlığın ve kültürlerarası diyaloğun teşvik edilmesine yönelik acil ihtiyaca cevap vermektedir.

Bu ihtiyaçları karşılamak üzere, öğretmenler için kapsamlı bir müfredat ve eğitim programı oluşturmak üzere bir yolculuğa çıkıyoruz. Eğitimcileri gerekli eğitim ve kaynaklarla güçlendirerek, öğrenciler arasında akademik başarının artması, ayrımcılığın azalması ve sosyal ve duygusal refahın artması gibi olumlu sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz.

Projemiz aşağıdakiler de dahil olmak üzere inanılmaz sonuçlar verecektir:

🔸"Geleceğin Aktif Vatandaşları için Öğretin" öğretmenler için online kurs

🔸IDEALS belirli taşınabilir beceriler ve müfredat için web tabanlı platform

🔸Demokratik Vatandaşlık Oluşturma El Kitabı İşbirliği Faaliyetleri

🔸Demokrasi İş Başında: Uluslararası, Ulusal ve Yerel Faaliyetler

🔸Model AB Faaliyeti (MEU)

🔸IDEALS politika özeti


Hollanda'dan Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) tarafından koordine edilen projenin ortakları arasında Türkiye'den Sayeg Derneği, Bulgaristan'dan ValueMe, Romanya'dan Asociatia Edulifelong ve İtalya'dan Liceo Scientifico Rosetti San Benedetto del Tronto yer alıyor. Detaylar için takipte kalın!!!

bottom of page